• Home
  • /
  • Media
  • /
  • Op tv in het programma Explosiv op RTL DE
German TV item about facial infiltrating lipomatosis with Wilma Westenberg

Op tv in het programma Explosiv op RTL DE

Read in English

27 september 2020 werd er een item op RTL DE uitgezonden over mijn leven, zeldzame aandoening en wereldreis om lotgenoten te ontmoeten. En wat is het een mooi item geworden! Het meest bijzondere is dat ze ook mijn ontmoeting met Duitse lotgenoot Virginia hebben vastgelegd. Dankzij deze uitzending heb ik maar liefst 5 nieuwe Duitse lotgenoten gevonden die mijn item hadden gezien op tv. Sommige van hen hadden nog niet eens een diagnose, maar herkende zich in mijn foto’s.

Op tv bij Explosiv RTL DE_recording interview at home
Opnames bij mij thuis: hier ben ik met oma en mama aan het haken

Uitnodiging via Instagram

Een maand geleden kreeg ik een mail van RTL DE verslaggever Anne. Ze had mijn verhaal op Instagram gelezen en wilde er graag een item over maken in het Duitse programma Explosiv. Voor dit programma reist ze regelmatig de wereld over voor indrukwekkende interviews. Mijn haakcarrière, zeldzame aandoening en het ontmoeten van lotgenoten over heel de wereld leek haar zeer geschikt voor het programma.

Wilma Westenberg with Anne Saha from RTL DE
Met Anne Saha

Duitse lotgenoot Virginia

Zoals bij veel van mijn FIL-ontmoetingen is het weer heel bizar hoe perfect de samenloop van omstandigheden was. Anne vroeg of ik nog een ontmoeting op de planning had staan, zodat ze het konden vastleggen op beeld. Een paar dagen daarvoor had ik een nieuwe Duitse lotgenoot via Instagram leren kennen: Virginia (33). Virginia en ik bleken redelijk bij elkaar in de buurt te wonen. Normaal moet ik naar een ander continent vliegen, nu hoefde ik maar een paar uurtjes te rijden..

Op tv bij Explosiv RTL DE_100k youtube subscribers unboxing silver play button
Unboxing van mijn Silver Play Button (award voor behalen van 100.000 volgers op YouTube)

Wilma Westenberg bij Explosiv op RTL DE

In totaal waren er 2 draaidagen: op maandag 17 augustus 2020 kwamen ze bij mij thuis in Kesteren voor het interview. Hier waren ook mijn ouders en oma bij aanwezig. De tweede draaidag was dat weekend erop toen ik naar Duitsland ging om Virginia te ontmoeten. Er is uren aan materiaal opgenomen, maar uiteindelijk is het ingekort naar een item van 6 minuten.

Het item werd vanaf zondag 13 september meerdere keren uitgezonden bij Explosiv, in Nederland te zien op kanaal 47 (KPN) en kanaal 58 (Ziggo). Terugkijken kan online via deze link naar RTL DE.

Op tv bij Explosiv RTL DE_meeting virginia
Interview met Virginia in Duitsland

Ik ben Wilma (26) en ik ben geboren met een goedaardige tumor in mijn gezicht. 22 jaar lang had ik geen diagnose. Dankzij tips via mijn blog heb ik in 2017 een second opinion laten doen bij Hecovan in Nijmegen en ben ik gediagnostiseerd met Facial Infiltrating Lipomatosis; een zeer zeldzame aandoening waar wereldwijd maar een handjevol patiënten mee gediagnosticeerd zijn. Op mijn blog plaats ik updates over mijn leven en neem ik jullie mee op reis de wereld over om mijn nieuwe familie (lotgenoten) te ontmoeten.