• Home
  • /
  • Media
  • /
  • Op tv in het programma ‘Je Zal Het Maar Hebben’
Wilma Westenberg met gezichtsaandoening FIL bij NPO3 Je Zal Het Maar Hebben seizoen 21 met Jurre Geluk

Op tv in het programma ‘Je Zal Het Maar Hebben’

Read in English

Iedereen in Nederland kent het programma wel: Je Zal Het Maar Hebben op NPO3. Voorheen gepresenteerd door Ruben Nicolai, Valerio en Tim Hofman, tegenwoordig door Jurre Geluk. Al meerdere jaren werd ik benaderd om mee te doen, en dit jaar was het dan zo ver: ik doe mee aan het 21e seizoen van Je Zal Het Maar Hebben.

Waarom doe ik mee?

Na mijn korte tv-uitzending in Duitsland kwam ik in contact met 5 nieuwe lotgenoten. De afgelopen jaren werd ik meerdere keren benaderd door de productie met de vraag of ik mee wilde doen. De voornaamste reden dat ik besloot mee te doen, is dan ook het vinden van Nederlandse lotgenoten. Lotgenoten die nog geen diagnose hebben, of een verkeerde diagnose en zich in mij zullen herkennen.

Opnames

De voorbereidingen en eerste gesprekken vonden plaats in de zomer van 2021 en de opnames zelf op zondag 26 en maandag 27 september 2021. Normaal zijn de opnames niet direct achter elkaar, maar qua planning kwam dit het beste uit.

Mijn item duurt in totaal 15 minuten en is ingedeeld in 3 blokken: blok 1 gaat over mijn aandoening, blok 2 over mijn lotgenotencontact en blok 3 over het haken. Voor blok 2 heb ik Janneke uitgenodigd (die ik immers ken via haar uitzending bij Je Zal Het Maar Hebben) en voor blok 3 zijn we ook nog even naar onze dansschool in Veenendaal geweest om een leuk shot te maken.

Benieuwd naar het eindresultaat? Kijk dan dinsdag 15 maart 2022 om 20.25 uur naar NPO 3 of bekijk de uitzending online (nu ook op YouTube!).

Wilma Westenberg met gezichtsaandoening FIL bij NPO3 Je Zal Het Maar Hebben seizoen 21 met Jurre Geluk

Ik ben Wilma (26) en ik ben geboren met een goedaardige tumor in mijn gezicht. 22 jaar lang had ik geen diagnose. Dankzij tips via mijn blog heb ik in 2017 een second opinion laten doen bij Hecovan in Nijmegen en ben ik gediagnostiseerd met Facial Infiltrating Lipomatosis; een zeer zeldzame aandoening waar wereldwijd maar een handjevol patiënten mee gediagnosticeerd zijn. Op mijn blog plaats ik updates over mijn leven en neem ik jullie mee op reis de wereld over om mijn nieuwe familie (lotgenoten) te ontmoeten.