Over mij

Read in English

Hi!

Ik ben Wilma Westenberg, 23 jaar oud en het gezicht achter de blog wilmade.com. September 2016 heb ik mijn masterstudie Communication and New Media afgerond aan de Universiteit van Twente. Ik woon op de Duitse grens bij Enschede en ben regelmatig bij mijn vriend Koen in Elst (Utrecht) te vinden.

Oprichting website

In de eerste klas van de middelbare school ben ik begonnen met een site over mijn leven en mijn ziekte. Ik was toen 12 jaar. Ik vond websites maken leuk en wilde een serieus onderwerp voor mijn nieuwe site. Over mijn tumor praat(te) ik niet graag, waardoor veel mensen in mijn omgeving niet goed begrepen wat ik had en waarom ik zo vaak ziek was. Wanneer ik wel de moeite nam het lange, ingewikkelde verhaal uit te leggen, begrepen ze het vaak nog niet goed. Moe werd ik ervan. Daardoor kwam ik uiteindelijk op het idee een website te maken over mijn ziekte, zodat ik mijn verhaal maar één keer hoefde uit te leggen. De afgelopen 10 jaar heb ik mijn site een paar keer veranderd, zowel qua lay-out als teksten. In 2010 (ik was toen 15) werd mijn site genomineerd voor de Gouden Apenstaart, een prijs voor de beste website gemaakt door en voor kinderen. En ik won! Sindsdien is er veel veranderd. Ik werd voor veel leuke projecten gevraagd – zoals de (jongeren)adviesraad van Randstad, Kennisnet en ECP – en in 2010 gaf ik een TED-talk in Amsterdam.

Wat ik nu doe

Dit verhaal krijgt een gekke maar o zo toffe wending. In de kerstvakantie van 2014 pakte ik voor het eerst een haaknaald op om schattige kerstboompjes te haken. Ik vond het maken van unieke dingen zo leuk, dat ik al gauw aan andere haakcreaties begon. Twee weken lang heb ik niks anders gedaan dan haken en inspiratie opdoen voor volgende projecten. April 2015 begon ik mijn haakwerkjes te delen op Instagram en een jaar later – 1 januari 2016 – begon ik mijn blog wilmade.com waarop ik zelfgemaakte patronen deel. En dat is wat ik nu nog steeds doe. Per 1 januari 2018 heb ik mijn baan op de communicatie- en PR-afdeling opgezegd om fulltime te kunnen gaan ontwerpen, creëren, bloggen en ondernemen. Een spannende stap waar ik erg naar uitkijk! To be continued..