Over mij

Read in English

Hi!

Ik ben Wilma Westenberg, 27 jaar oud en de ontwerper achter de website wilmade.com. September 2016 heb ik mijn masterstudie Communication and New Media afgerond aan de Universiteit van Twente. De afgelopen 10 jaar heb ik op de Duitse grens bij Enschede gewoond, inmiddels ben ik getrouwd (in Las Vegas) en woon ik sinds kort in de Neder-Betuwe.

Oprichting website

In de eerste klas van de middelbare school ben ik begonnen met een site over mijn leven en mijn ziekte. Ik was toen 12 jaar. Ik was al jong bezig met het maken van websites. Over mijn tumor praatte ik niet graag. Mensen in mijn omgeving begrepen niet goed begrepen wat ik had en waarom ik zo vaak ziek was tijdens de puberteit. Wanneer ik de moeite nam het lange, ingewikkelde verhaal uit te leggen, begrepen ze het vaak nog niet goed. Moe werd ik ervan.

Daardoor besloot ik uiteindelijk een website te maken over mijn leven en ziekte, zodat ik mijn verhaal maar één keer hoefde uit te leggen. De afgelopen 10 jaar heb ik mijn site een paar keer veranderd, zowel qua lay-out als informatie.

Beste website voor en door kinderen

In 2010 (ik was toen 15) won ik de Gouden Apenstaart, een prijs voor de beste website gemaakt door en voor kinderen. Er gingen veel deuren voor mij open. Ik werd voor veel leuke dingen gevraagd, zoals de (jongeren)adviesraad van Randstad, Kennisnet en ECP – en in 2010 gaf ik als 16-jarige een TED-talk in Amsterdam.

Wat ik nu doe

Tja, iets wat ik nooit had kunnen denken. In de kerstvakantie van 2014 pakte ik voor het eerst een haaknaald op om schattige kerstboompjes te haken. De hele kerstvakantie heb ik niks anders gedaan dan haken. Een nieuwe verslaving was geboren. April 2015 begon ik mijn haakwerkjes te delen op Instagram en een jaar later – 1 januari 2016 – begon ik mijn blog wilmade.com waarop ik zelfgemaakte patronen deel. En dat is wat ik nu nog steeds doe.

Mijn hobby werd mijn werk en per 1 januari 2018 heb ik mijn werk op de communicatie- en PR-afdeling opgezegd om fulltime te ondernemen. De beste beslissing ooit, want het gaat super goed met mijn bedrijf en het voelt elke dag alsof ik vakantie heb ☺️