Tekenen voor nieuwe woning

Wij hebben een huis gekocht!

Read in English

De afgelopen tijd zijn Koen en ik druk bezig geweest met de zoektocht naar een huis. En dat is gelukt! We hebben nu officieel ons eerste huis gekocht. We blijven in de omgeving waar we nu ook al wonen (Rhenen/Wageningen) in verband met Koens werk. Het is een hoekwoning in een wijk die nog gebouwd moet worden. Januari 2019 gaat de bouw beginnen en de verwachting is dat het een jaar later opgeleverd wordt.

Liever kopen dan huren

Jaren geleden hadden we al de wens om een huis te kopen. Echter was ik op dat moment nog in loondienst (op twee verschillende plekken in het land) en wist ik nog niet wat ik in de toekomst wilde gaan doen. We wisten dus ook niet wat praktisch een handige plek zou zijn om te settelen.

Dit probleem is nu voorbij, aangezien ik eerder dit jaar voor mezelf ben begonnen. Toen we afgelopen april terugkwamen uit Amerika, kwam het gesprek om te kopen weer naar boven. We keken al wel wat rond op internet, maar ondernamen nog niet echt actie. Toen we te horen kregen dat de rente vanaf volgend jaar weer flink omhoog zal gaan, zijn we er vaart achter gaan zetten en hebben we makelaars benaderd / opendagen bezocht.

Het ging allemaal zo snel

Het is allemaal erg snel gegaan: eind juli toonden we interesse in een woning, een week later konden we al op gesprek komen en kregen we een optie op het huis. Diezelfde maand, eind augustus, was alles rond. De contracten waren getekend en we konden beginnen met nadenken over de bouwwensen.

We moesten namelijk voor 1 november alles doorgeven: welke extra opties we willen, het ontwerp van de badkamer, de inrichting van de keuken.. Het was even flink wat denkwerk en in september moesten we elk weekend wel op pad om winkels en partijen te bezoeken. Maar het is gelukt, ruim voor de deadline! Voorlopig hebben we even rust, want in het nieuwe jaar hoeven we pas weer na te denken over de volgende details zoals de elektra, muren en vloer.

Op naar volgend jaar!

We zijn heel blij dat alles zo snel gegaan is en hopen dat ook de bouw volgend jaar zo voorspoedig zal verlopen. Ik ben mijn ouders heel dankbaar voor de ondersteuning tijdens dit traject ♥ Zonder hen was het niet gelukt!

Blij met de keuken en badkamer die we samengesteld hebben!
Tekenen voor nieuwe keuken en badkamer woning bij Van Wanrooij - huis gekocht!

Ik ben Wilma (26) en ik ben geboren met een goedaardige tumor in mijn gezicht. 22 jaar lang had ik geen diagnose. Dankzij tips via mijn blog heb ik in 2017 een second opinion laten doen bij Hecovan in Nijmegen en ben ik gediagnostiseerd met Facial Infiltrating Lipomatosis; een zeer zeldzame aandoening waar wereldwijd maar een handjevol patiënten mee gediagnosticeerd zijn. Op mijn blog plaats ik updates over mijn leven en neem ik jullie mee op reis de wereld over om mijn nieuwe familie (lotgenoten) te ontmoeten.