We are going to the USA, Wij gaan op vakantie naar Amerika

Wij gaan naar Amerika!

Read in English

Eindelijk, 2018 is begonnen! Een spannend jaar vol veranderingen waar ik erg naar uitkijk. Ook op het gebied van reizen. Regelmatig krijgen wij de vraag: ‘en, waar gaat jullie volgende reis naartoe? Hebben jullie al plannen gemaakt?’. Na maanden voorbereiding kan ik hier eindelijk antwoord op geven: wij gaan in 2018 een paar maanden naar Amerika! De tweede week van januari vertrekken we al en ergens in april komen we terug. Een veelbelovend begin van het nieuwe jaar!

We gaan naar Amerika voor zowel werk als om te reizen. Het bedrijf waar Koen werkt in Wageningen heeft een vestiging in Amerika en staat open voor uitwisseling tussen de twee locaties. Een paar van Koens collega’s zijn er al eens een tijdje wezen werken en van hen hoorden we positieve verhalen. Een tijdje in Amerika wonen en werken stond altijd al hoog op mijn bucketlist en ook Koen leek het heel gaaf om naar het buitenland te gaan. Het is nu de perfecte timing om deze kans te grijpen: ik werk voor mezelf vanuit huis en kan dus eenvoudig mee met Koen.

Wonen en werken in Maryland

We vliegen over twee weken naar New York en gaan daar eerst rondreizen door New York, Pennsylvania, Ohio en Maryland. Na onze rondreis blijven we een tijdje in Silver Spring, Maryland. Dit is ongeveer een half uurtje rijden vanaf Washington D.C. Het bedrijf waar Koen werkt zit in Rockville, Maryland, wat een half uurtje rijden is vanaf ons appartement. Ik kan gewoon vanuit ‘huis’ daar verder met mijn haakactiviteiten.

Rondreizen en genieten

We gaan natuurlijk gebruik maken van het feit dat we in Amerika zijn. Naast dat het al een feestje is om elke dag in Amerika wakker te worden, zijn we van plan heel veel eropuit te trekken in weekenden. Weekendtripjes naar Washington D.C., Richmond, Baltimore, Charlottesville, Philadelphia en Orlando (per vliegtuig) staan al op de planning. De laatste weken van ons Amerika-avontuur gaan we weer gebruiken om te reizen en wat meer van Amerika te zien. We weten nog niet precies waar we dan heen gaan, we houden in ieder geval goedkope vliegtickets in de gaten. Ik hoop op goedkope tickets naar Hawaii!

Ik ben Wilma (26) en ik ben geboren met een goedaardige tumor in mijn gezicht. 22 jaar lang had ik geen diagnose. Dankzij tips via mijn blog heb ik in 2017 een second opinion laten doen bij Hecovan in Nijmegen en ben ik gediagnostiseerd met Facial Infiltrating Lipomatosis; een zeer zeldzame aandoening waar wereldwijd maar een handjevol patiënten mee gediagnosticeerd zijn. Op mijn blog plaats ik updates over mijn leven en neem ik jullie mee op reis de wereld over om mijn nieuwe familie (lotgenoten) te ontmoeten.