TEDxYouth Amsterdam 2012

Zaterdag 17 november 2012 heb ik mijn verhaal verteld op het podium van TEDxYouth in Amsterdam. Het was een geweldige dag en ik heb veel toffe jongeren gesproken. Ik kreeg na afloop veel positieve berichtjes waar ik heel blij mee ben. Bedankt iedereen!


De boodschap die ik over wilde brengen met mijn verhaal is dat je zwaktes moet zien om te zetten naar sterktes. Hieronder kan je mijn TED talk terugkijken.

Mijn eigen song!

Ja, ik heb nu zelfs een eigen song! Bob Wind en Lars Sorens gingen op het podium een improvisatieliedje zingen over TEDxYouth. Ze vroegen aan de jongeren in het publiek wiens verhaal ze in het liedje wilden horen. Daaruit werd mijn verhaal gekozen. De tekst hebben ze ter plekke verzonnen, super knap hoe ze dat hebben gedaan! Ik vind ‘m echt heel leuk en ook vooral heel grappig.

Media

De hele dag was 101.tv aanwezig met een camera en presentator Tim Hofman (bekend van BNN, Spuiten en Slikken). Alles werd live uitgezonden en vlak voor ik het podium op ging, werd ik nog snel (live) geinterviewd.

Diezelfde zaterdag stonden vier van de sprekers, waaronder ik, in het Parool. Gelukkig staat het ook online.
Klik hier om het artikel in het Parool te lezen.

Ook na afloop van TEDxYouth stond er een artikel in het Parool.

scholieren.com heeft een blog geplaatst over drie verhalen, waaronder ook mijn verhaal.

Ook ben ik geïnterviewd door 7Days, een krant voor jongeren. Ik sta in de editie die vrijdag 23 november 2012 uitgegeven werd.

Sprekersweekend

Vrijdag 2 november tot en met zondag 4 november was ik in Bergen aan Zee voor het sprekersweekend van TEDxYouth. We hebben hier veel geleerd en veel kunnen oefenen voor het spreken tijdens TEDxYouth op 17 november.

Ik ben Wilma (26) en ik ben geboren met een goedaardige tumor in mijn gezicht. 22 jaar lang had ik geen diagnose. Dankzij tips via mijn blog heb ik in 2017 een second opinion laten doen bij Hecovan in Nijmegen en ben ik gediagnostiseerd met Facial Infiltrating Lipomatosis; een zeer zeldzame aandoening waar wereldwijd maar een handjevol patiënten mee gediagnosticeerd zijn. Op mijn blog plaats ik updates over mijn leven en neem ik jullie mee op reis de wereld over om mijn nieuwe familie (lotgenoten) te ontmoeten.