• Home
  • /
  • Media
  • /
  • Op tv in het programma Ik Durf Het Bijna Niet Te vragen
Ik Durf Het Bijna Niet Te Vragen Wilma Westenberg Gezichtsaandoeningen

Op tv in het programma Ik Durf Het Bijna Niet Te vragen

Read in English

In november ontving ik een mail met het onderwerp ‘Ik durf het bijna niet te vragen’. Ik dacht even dat het weer zo’n aparte mail zou zijn, maar niks was minder waar. Het was een uitnodiging voor een nieuw programma dat zo zou heten!

Ik Durf Het Bijna Niet Te Vragen

Het televisieproductiehuis Concept Street in Hilversum heeft in opdracht van BNN-VARA het nieuwe programma ‘Ik Durf Het Bijna Niet Te Vragen’ gemaakt. Het programma is gebaseerd op het Australische format ‘You Can’t Ask That’. Met dit programma willen ze voorgoed afrekenen met vooroordelen en marginalisatie door de groeperingen aan het woord te laten.

Er zijn in totaal 7 afleveringen gemaakt met allemaal een ander thema: gezichtsaandoeningen, alcoholisten, ongeneselijk ziek, seksueel misbruik, sekswerkers, Christenen en blootlopers. Ik antwoordde vragen over het eerste onderwerp. De uitzending was op dinsdag 5 maart te zien op NPO3. Daarna is de aflevering nog een paar keer herhaald, want zo nu en dan kreeg ik weer berichtjes van kennissen die mij gespot hadden haha.

Behind the scenes

Een paar fun facts over de opnames:

  • Het is de dag voor kerst opgenomen in Hilversum
  • De opnames duurden 2,5 tot 3 uur (!) per persoon
  • Er werden 20 vragen gesteld waarvan slechts de helft aan bod kwam op tv
  • Ik was enorm verkouden die week wat je hier en daar kan horen
  • Ik kreeg extra veel bruine poeder op mijn gezicht omdat ik spierwit was. Ze probeerden het een beetje gelijk te trekken met Hans die naast mij zat.

Aflevering terugkijken

De aflevering is terug te kijken via npostart.nl.

Ik Durf Het Bijna Niet Te Vragen Wilma Westenberg Gezichtsaandoeningen

Behind the scenes visagie Ik Durf Het Bijna Niet Te Vragen - aflevering gezichtsaandoeningen - BNN Concept Street NPO3

In de visagie

Behind the scenes opnames Ik Durf Het Bijna Niet Te Vragen - aflevering gezichtsaandoeningen - NPO3 BNN Concept Street

Klaar voor de opnames!

Behind the scenes opnames Ik Durf Het Bijna Niet Te Vragen - aflevering gezichtsaandoeningen - BNN Concept Street NPO3

Toch nog maar even een poedertje!

Ik ben Wilma (26) en ik ben geboren met een goedaardige tumor in mijn gezicht. 22 jaar lang had ik geen diagnose. Dankzij tips via mijn blog heb ik in 2017 een second opinion laten doen bij Hecovan in Nijmegen en ben ik gediagnostiseerd met Facial Infiltrating Lipomatosis; een zeer zeldzame aandoening waar wereldwijd maar een handjevol patiënten mee gediagnosticeerd zijn. Op mijn blog plaats ik updates over mijn leven en neem ik jullie mee op reis de wereld over om mijn nieuwe familie (lotgenoten) te ontmoeten.