Meeting samuel in Madrid - facial infiltrating lipomatosis

Samuel (5) ontmoeten in Madrid

Read in English

Zaterdag 16 juni 2018 vloog ik in mijn eentje naar Madrid om Samuel en zijn familie te ontmoeten. Een bijzonder weekend want een dag later was hij jarig! Ik was erbij toen hij 5 werd en natuurlijk had ik cadeautjes uit Nederland voor hem meegenomen.

Samuel’s 5e verjaardag

Zondag 17 juni vierden we Samuel’s verjaardag in een soort speelparadijs voor kinderen. Ik ontmoette zijn opa en oma, tantes, neefjes en nichtjes die allemaal dol op hem zijn. Maandag 18 juni moest Samuel naar school, dus ging ik met zijn ouders Leni en Jorge op stap. Ze hebben me leuke dingen in Madrid laten zien en heerlijk geluncht. Leni houdt van koken en ‘s avonds maakte ze een heerlijke gezonde maaltijd.

Samuel 5th birthday - meeting facial infiltrating lipomatosis
Onderweg naar Samuel’s 5e verjaardagsfeestje

Hoogbegaafd

Samuel is 1 van de liefste en slimste kinderen die ik ken. Hij kan kubussen in een korte tijd oplossen, hij kon op heel jonge leeftijd al schrijven en toen ik er was, kende hij al behoorlijk wat Engelse woordjes die hij opgepikt had van Netflix. Hij is enorm fan van Pokémon en kent alle namen uit zijn hoofd. Helaas heeft Samuel een heftige variant van FIL en heeft hij al vaak operaties moeten ondergaan.

Ontmoeting in Nederland

We hebben afgesproken dat Samuel en zijn ouders mij binnenkort komen bezoeken in Nederland. Mijn plan is dat Mille en haar ouders uit Denemarken ook naar Nederland komen die week, zodat we met z’n allen een leuk weekend kunnen doorbrengen. Mille en Samuel zijn even oud en allebei super lief, vrolijk en slim. Het lijkt me zo leuk dat die twee elkaar kunnen ontmoeten en deze groepsmeeting is iets waar ik enorm erg naar uitkijk 🤩

Meeting Samuel and Wilma in Madrid - facial infiltrating lipomatosis
Samuel hield de hele dag een kleine dino in zijn hand (die hij van mij gekregen had) 😂

Ik ben Wilma (26) en ik ben geboren met een goedaardige tumor in mijn gezicht. 22 jaar lang had ik geen diagnose. Dankzij tips via mijn blog heb ik in 2017 een second opinion laten doen bij Hecovan in Nijmegen en ben ik gediagnostiseerd met Facial Infiltrating Lipomatosis; een zeer zeldzame aandoening waar wereldwijd maar een handjevol patiënten mee gediagnosticeerd zijn. Op mijn blog plaats ik updates over mijn leven en neem ik jullie mee op reis de wereld over om mijn nieuwe familie (lotgenoten) te ontmoeten.