Ontmoeting Prins Willem Alexander

Donderdag 15 november 2012 vond in het Circustheater te Scheveningen het jaarcongres van ECP plaats. Hier heb ik Z.K.H. de Prins van Oranje rond mogen leiden. Tot slot zijn we met de DigiRaad een kwartier in gesprek geweest met de Prins.


Tijdens de plenaire opening heb ik op het grote podium van ‘t Circustheater aan een volle zaal verteld over de DigiRaad, wie we zijn, wat we doen en dat we onlangs een brief aan het kabinet hebben gestuurd.

De Prins rondleiden

Na de ‘toespraak’ heb ik de Prins rond mogen leiden. Hij zei bij ontvangst: “Leuk je weer te zien”. Ik nam hem mee naar de netwerkvloer waar drie Digiraadsleden de meldknop gingen presenteren. Ze hebben de Prins uitgelegd wat het is, wat de knop inhoudt en waarom het zo belangrijk is voor jongeren. De Prins was heel geïnteresseerd en vertelde dat hij de meldknop ook voor zijn dochters zou gaan gebruiken. Na de demonstratie zijn we naar een afgesloten ruimte gegaan waar we een kwartier lang in gesprek zijn geweest.

In gesprek met de Prins

Omdat ik hem al rondgeleid had, begon ik het gesprek. Ik vertelde over de brief en dat we lespakketen over veilig internet in het basisonderwijs willen. Hij vond het een goed idee en vertelde hoe het er op de school bij zijn broer in Engeland aan toe gaat. We hebben vooral ervaringen uitgewisseld en tot slot heeft de Prins ons wat tips gegeven over hoe we onze plannen het beste aan kunnen pakken. De provinciale commissaris kwam ook met een tip en verwees ons door naar de vaste kamercommissie.

Ik ben Wilma (26) en ik ben geboren met een goedaardige tumor in mijn gezicht. 22 jaar lang had ik geen diagnose. Dankzij tips via mijn blog heb ik in 2017 een second opinion laten doen bij Hecovan in Nijmegen en ben ik gediagnostiseerd met Facial Infiltrating Lipomatosis; een zeer zeldzame aandoening waar wereldwijd maar een handjevol patiënten mee gediagnosticeerd zijn. Op mijn blog plaats ik updates over mijn leven en neem ik jullie mee op reis de wereld over om mijn nieuwe familie (lotgenoten) te ontmoeten.