Nooit meer naar school

…want ik ben klaar! Maandag ontving ik mijn Master of Science aan de Universiteit van Twente. Een onwerkelijk gevoel dat ik gewoon niet meer bezig hoef te zijn met school.

Mijn hele leven ging ik naar school, maakte ik toetsen en paste ik mijn dagelijkse bezigheden aan voor het volgen van colleges. En nu hoef ik opeens niet meer naar de les, theorie te leren of een deadline te halen. Het voelt alsof ik school ‘uitgespeeld’ heb. Ik zou eventueel nog vier jaar onderzoek (PhD) kunnen gaan doen, maar dat zie ik mijzelf voorlopig niet doen.

diploma-tekenen

Wat voor werk ik nu ga doen? Ik weet het nog niet precies. Afgelopen jaar heb ik een full-time studie gevolgd, gewerkt, gereisd en aan mijn hobby’s gewerkt. Vooral het feit dat ik kon blijven werken naast mijn studie bracht mij in de luxe positie dat ik nu geen stress heb om te moeten solliciteren. Ik ben net 22 geworden en moet nog 50 jaar aan de bak. Tja, maak dan maar eens een keuze. Komende tijd blijf ik lekker op mijn plek en denk ik na over wat ik wil. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Maar eerst even leuke dingen doen!

 
University of Twente

Ik heb een lijstje van hier tot Tokio met dingen die ik ga doen na het afstuderen. Letterlijk, want over drie weken ga ik met Koen naar Japan. Een kleine greep uit mijn lijst.

 • Op vakantie naar Japan.
 • Een lang weekendje naar Dublin.
 • Alle ongeopende tijdschriften lezen die ik het afgelopen jaar wekelijks ontvangen heb.
 • Pokémon op de Gameboy spelen.
 • Aan mijn websites werken. Nieuwe layouts erop zetten, naar het Engels vertalen en (gast)blogs schrijven.
 • Series en films kijken. Iemand nog kijktips?
 • (Vakantie)filmpjes editen.
 • Leren werken met Adobe After Effects. Je kan er zulke coole dingen mee maken.
 • Foto’s bewerken.
 • Harde schijven en laptop sorteren. Kan nooit wat terugvinden..
 • Meubels kopen en de verhuizing van een half jaar geleden afronden.
 • Beginnen met sporten.
 • Haken. Heel veel.
 • Een YouTube-kanaal beginnen met haaktutorials.
 • Ziekenhuisonderzoeken. Omdat het moet.
 • Werken.

 

Dus mocht je mij komende tijd zoeken, ik ben bezig met het uitvoeren van bovenstaande.

x

Ik ben Wilma (26) en ik ben geboren met een goedaardige tumor in mijn gezicht. 22 jaar lang had ik geen diagnose. Dankzij tips via mijn blog heb ik in 2017 een second opinion laten doen bij Hecovan in Nijmegen en ben ik gediagnostiseerd met Facial Infiltrating Lipomatosis; een zeer zeldzame aandoening waar wereldwijd maar een handjevol patiënten mee gediagnosticeerd zijn. Op mijn blog plaats ik updates over mijn leven en neem ik jullie mee op reis de wereld over om mijn nieuwe familie (lotgenoten) te ontmoeten.