Jurylid Mens & ICT Award

Op dinsdag 30 september 2014 vond de Avond van de Digitale Economie plaats, waarbij de Mens & ICT Award uitgereikt werd. Ik was gevraagd om zitting te nemen in de jury. avondvandigitaleeconomie2014

Op de Avond van de Digitale Economie komen sleutelspelers uit bedrijfsleven, overheid, politiek, wetenschap en maatschappelijke organisaties bij elkaar. Ook worden er een aantal awards uitgedeeld, waaronder de Mens & ICT Award. Deze award is bedoeld voor een een ICT-toepassing die een zichtbaar en aantoonbaar positief en blijvend effect teweegbrengt op mens en maatschappij. Hiermee wil ECP, de organisator, de potentie van ICT benadrukken en onder de aandacht brengen.

 

Ik was uitgenodigd om zitting te nemen in de jury van deze award, als jonge (vrouwelijke) onderneemster en voormalig winnaar van de Gouden Apenstaart. Er waren geweldige ICT-toepassingen genomineerd, maar zoals altijd kan er maar een winnen. De winnaar werd op 30 september bekend gemaakt: WeHelpen, een online marktplaats voor het vinden, verbinden, organiseren en delen van hulp.

 
Lees hier een artikelvan CAICT over de uitreiking.

Ik ben Wilma (26) en ik ben geboren met een goedaardige tumor in mijn gezicht. 22 jaar lang had ik geen diagnose. Dankzij tips via mijn blog heb ik in 2017 een second opinion laten doen bij Hecovan in Nijmegen en ben ik gediagnostiseerd met Facial Infiltrating Lipomatosis; een zeer zeldzame aandoening waar wereldwijd maar een handjevol patiënten mee gediagnosticeerd zijn. Op mijn blog plaats ik updates over mijn leven en neem ik jullie mee op reis de wereld over om mijn nieuwe familie (lotgenoten) te ontmoeten.