Expertsessie kinderrechten mediawijsheid

Dinsdag 9 september was ik op het MediaPark in Hilversum voor een jongeren expertsessie van Mediawijzer. De sessie ging over online kinderrechten en mediawijsheid.


Ter voorbereiding op de Week van de Mediawijsheid (21 t/m 28 november) organiseerde Mediawijzer een jongeren- en kinderexpertsessie. De sessie waarin ik deel nam, bestond uit jongeren van 15 tot 21 jaar. In de sessies gaven wij onze visies op kinderrechten en mediawijsheid. Het draaide vooral om de vraag hoe de kinderrechten op het gebied van mediawijsheid eruit moet zien. Denk aan vragen als welke rechten kinderen hebben als het gaat om online pesten, online privacy of het recht om online vergeten te worden wanneer een schadelijk berichtje of foto online staat.
 
De uitkomsten van de expertsessies zijn maandag 24 november 2014 overhandigd aan de kinderombudsman en op vrijdag 28 november 2014 vond een kinderpersconferentie plaats ter afsluiting van de week van de Mediawijsheid.

Ik ben Wilma (26) en ik ben geboren met een goedaardige tumor in mijn gezicht. 22 jaar lang had ik geen diagnose. Dankzij tips via mijn blog heb ik in 2017 een second opinion laten doen bij Hecovan in Nijmegen en ben ik gediagnostiseerd met Facial Infiltrating Lipomatosis; een zeer zeldzame aandoening waar wereldwijd maar een handjevol patiënten mee gediagnosticeerd zijn. Op mijn blog plaats ik updates over mijn leven en neem ik jullie mee op reis de wereld over om mijn nieuwe familie (lotgenoten) te ontmoeten.