• Home
  • /
  • Lotgenoten
  • /
  • Een voorbestemde ontmoeting: Mateus (23) uit Sao Paulo
Wilma and Mateus - unexpected meeting in Sau Paulo - facial infiltrating lipomatosis

Een voorbestemde ontmoeting: Mateus (23) uit Sao Paulo

Read in English

Hi allemaal,

Afgelopen dinsdag is er iets bijzonders gebeurd. De afgelopen twee weken hebben Koen en ik door Brazilië rondgereisd om Luisa (4) en haar familie te bezoeken en James Gabriel (11) te ontmoeten. Op onze laatste dag reden Koen en ik terug naar Sao Paulo om Luisa nog een laatste keer te zien voordat we terug zouden vliegen naar Amsterdam.

Opeens ontving ik een berichtje op Instagram van Mateus: ‘Hi Wilma! Ik heet Mateus, woon in Brazilië en heb ook FIL. Ik las je website en ben blij om te weten dat ik niet de enige ben’. Koen en ik waren in shock. Het feit dat ik een nieuwe lotgenoot gevonden had van mijn leeftijd was al bijzonder. En raad eens… hij woont in Sau Paulo!

Ik heb meteen contact opgenomen met Esther (Luisa’s moeder) om dit bijzondere nieuws te vertellen. Zij was al net zo enthousiast als ik. We wijzigden onze plannen en besloten elkaar te ontmoeten in een winkelcentrum bij Mateus in de buurt.

Het moest zo zijn

Om 13:00u ontving ik zijn berichtje… en om 17:00u zaten we samen in de Mc Donald’s, vlak voordat ik naar het vliegveld vertrok. Ik kan nog steeds niet helemaal geloven hoe bijzonder deze perfecte timing en ontmoeting was. Het moest zeker zo zijn! Mateus is nu lid van onze Facebookgroep en is onderdeel van de FILamily ❤

Wilma Westenberg and Mateus Fonseca meeting - Facial Infiltrating Lipomatosis FIL

Druk aan het kletsen over onze levens en opgroeien met FIL

Wilma Westenberg, Luisa and Mateus Fonseca meeting - Facial Infiltrating Lipomatosis FIL

Mateus, Wilma & Luisa

Meeting in Sau Paulo - facial infiltrating lipomatosis

Met z’n allen (en Koen achter de camera)

Ik ben Wilma (26) en ik ben geboren met een goedaardige tumor in mijn gezicht. 22 jaar lang had ik geen diagnose. Dankzij tips via mijn blog heb ik in 2017 een second opinion laten doen bij Hecovan in Nijmegen en ben ik gediagnostiseerd met Facial Infiltrating Lipomatosis; een zeer zeldzame aandoening waar wereldwijd maar een handjevol patiënten mee gediagnosticeerd zijn. Op mijn blog plaats ik updates over mijn leven en neem ik jullie mee op reis de wereld over om mijn nieuwe familie (lotgenoten) te ontmoeten.