Deelname NL IGF

28 september vond in de Koninklijke Schouwburg in Den-Haag het event NL IGF plaats. NL IGF staat voor Nederlands Internet Governance Forum. IGF is een wereldwijd evenement en dit was de Nederlandse voorbereiding.

Binnen NL IGF werken het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, SIDN en ECP samen en is bedoeld voor bedrijven, non-profitorganisaties, overheid, politici en alle andere belanghebbenden die waarde hechten aan internationale samenwerking en kennisdeling rondom internet.

Mijn deelname

De dag bestond uit een ochtend- en middagprogramma. De ochtend was gereserveerd voor jongeren en de middag was bedoeld voor volwassenen. Ik nam uiteraard deel aan het ochtendprogramma, de zogeheten ‘Studenten Internet Debat’. Het debat bestond uit sprekers en drie stellingen waarover wij in discussie gingen. Er werd gedebatteerd over onderwerpen als privacy, profiling en downloaden. De jongere die het meeste uitblonk met zijn of haar argumenten maakte kans op een ticket naar Azerbeidzjan, want daar vindt dit jaar het internationale IGF plaats. De winnaar gaat ‘jong Nederland’ vertegenwoordigen in Azerbeidzjan.

Aan het eind van het debat hebben we met een paar jongeren een filmpje opgenomen over (veilig) internet. Het filmpje wordt getoond op het jaarcongres van ECP 15 november 2012. Het was vooral een heel inspirerende ochtend.

Ik ben Wilma (26) en ik ben geboren met een goedaardige tumor in mijn gezicht. 22 jaar lang had ik geen diagnose. Dankzij tips via mijn blog heb ik in 2017 een second opinion laten doen bij Hecovan in Nijmegen en ben ik gediagnostiseerd met Facial Infiltrating Lipomatosis; een zeer zeldzame aandoening waar wereldwijd maar een handjevol patiënten mee gediagnosticeerd zijn. Op mijn blog plaats ik updates over mijn leven en neem ik jullie mee op reis de wereld over om mijn nieuwe familie (lotgenoten) te ontmoeten.