• Home
  • /
  • Categorie
  • /
  • Boek – ‘Kinderen die de wereld hebben veranderd’

Boek – ‘Kinderen die de wereld hebben veranderd’

20 november werd het boek Kinderen die de wereld hebben veranderd gelanceerd. In dit boek is een hoofdstuk over mijn leven opgenomen.
 
Bij de tentoonstelling


Dat netwerken en contacten leggen belangrijk is, blijkt wel weer uit volgende voorbeeld. Toen ik in januari onderweg was naar She Speaks, kwam ik Els Kloek tegen. Het bleek dat wij hier beiden zouden spreken; Els over haar boek en ik over mijn leven.
 

Een paar maanden na het evenement kreeg ik een mailtje van Els. Ze was op dat moment samen met Floris van Straaten en Peter de Ruiter bezig met het schrijven van het boek ‘Kinderen die de wereld hebben veranderd’, een boek vol met verhalen en prestaties van jongeren uit verschillende landen. Ze waren nog op zoek naar een inspirerende, succesvolle jongere uit Nederland. Els had mijn verhaal tijdens She Speaks onthouden en vroeg of ik die Nederlandse jongere wilde zijn. Wat een eer!
 
Donderdag 20 november vond de lancering van het boek plaats in de bibliotheek van Rotterdam. Hier was ik natuurlijk ook bij en samen met Els heb ik als een van de jongeren uit het boek mijn verhaal op het podium toegelicht.
 
Het boek is voor €17,95 te koop via onder andere de website en Bol.com, of te downloaden als ebook voor €9,95. Leden van Amnesty International, War Child, Plan Nederland, Cordaid, Nationaal Fonds Kinderhulp of ASN Bank kunnen het ebook gratis downloaden.
 
Het boek is vertaald naar het Engels en is als ebook gratis te downloaden in de App Store, Koko en op Amazon.

Ik ben Wilma (26) en ik ben geboren met een goedaardige tumor in mijn gezicht. 22 jaar lang had ik geen diagnose. Dankzij tips via mijn blog heb ik in 2017 een second opinion laten doen bij Hecovan in Nijmegen en ben ik gediagnostiseerd met Facial Infiltrating Lipomatosis; een zeer zeldzame aandoening waar wereldwijd maar een handjevol patiënten mee gediagnosticeerd zijn. Op mijn blog plaats ik updates over mijn leven en neem ik jullie mee op reis de wereld over om mijn nieuwe familie (lotgenoten) te ontmoeten.