Over mij

Ik ben Wilma Westenberg, 22 jaar oud en half samenwonend met mijn vriend Koen. September 2016 heb ik mijn masterstudie Communication and new media afgerond aan de Universiteit van Twente. Momenteel ben ik werkzaam bij twee bedrijven, een in Wageningen en een in Leidschendam. Verder woon ik de andere helft bij mijn ouders en twee hondjes in Gronau/Enschede.

Oprichting website

In de eerste klas van de middelbare school ben ik begonnen met een site over mijn leven en mijn ziekte. Ik was toen 12 jaar. Ik vond websites maken leuk en wilde een serieus onderwerp voor mijn nieuwe site. Over mijn ziekte praat(te) ik niet graag, waardoor veel mensen in mijn omgeving niet goed begrepen wat ik heb en waarom ik zo vaak ziek ben. Wanneer ik wel de moeite nam het lange, ingewikkelde verhaal uit te leggen, begrepen ze het vaak nog niet goed. Moe werd ik ervan. Daardoor kwam ik uiteindelijk op het idee een website te maken over mijn ziekte, waarop ik mijn verhaal in één keer duidelijk uitleg. Tussendoor heb ik mijn site wel een paar keer veranderd, zowel qua lay-out als teksten. Op mijn 15e werd mijn site genomineerd voor de Gouden Apenstaart, een prijs voor de beste website gemaakt voor en door kinderen, die ik uiteindelijk ook gewonnen heb. Sindsdien is er veel veranderd.

DigiRaad

Na het winnen van de Gouden Apenstaart in 2010 ben ik voor veel leuke dingen en projecten gevraagd. Zo ben ik in de DigiRaad terecht gekomen, een groep jongeren van 12 tot 22 jaar die advies geeft over (veilig) internet voor jongeren. We praten regelmatig met politici, maatschappelijke instellingen en bedrijven. Zo heb ik twee keer met de koning mogen praten en in de zomer van 2012 ben ik naar Roemenië geweest.

Kennisnet

Ook ben ik in 2012 via mijn website benaderd voor projecten van Kennisnet. Het eerste project was #21 Learners of the 21st Century en daarop volgde het project #4t2. Samen met onderwijsbestuurders, docenten, wetenschappers, kunstenaars, mediaprofessionals, ondernemers en natuurlijk de 21 Learners hielden we ons bezig met bewegingen en trends op gebied van ICT binnen het onderwijs.

*bliep

Na Kennisnet ben ik terecht gekomen bij *bliep, een telecom provider voor en door jongeren. Vanwege mijn ziekte kon ik niet zomaar een baantje in de supermarkt nemen. Ik wilde wel heel graag werken, maar mijn gezondheid liet het niet toe. Bij *bliep kon ik gewoon vanuit huis werken en draaide het niet om fysieke inspanning. Het was heel tof om voor zo’n cool bedrijf te werken.

ECP

In 2013 heb ik stage gelopen bij ECP, het ‘moederbedrijf’ achter de DigiRaad. Vanuit ECP heb ik heel veel ‘coole’ evenementen en congressen bezocht en ben ik er uiteindelijk achter gekomen waar mijn interessegebied ligt op het gebied van maatschappij en ICT.

Randstad

Vanuit mijn inmiddels flink uitgebreide netwerk werd ik in 2014 gevraagd voor de Young Advisory Board (jongerenadviesraad) van Randstad. Maandelijks kwamen we met een groep gedreven jongeren bijeen op het hoofdkantoor in Diemen waar we brainstormden over interessante marktontwikkelingen en uitdagende marketing casussen. Hierbij speelde vooral creativiteit een rol.

KeyGene

In 2015 ben ik terecht gekomen bij KeyGene. Ik begon als stagiair en heb mijn afstudeeropdracht daar uitgevoerd. Zowel KeyGene als ik waren erg tevreden over de samenwerking en daaruit is een dienstverband gerold. Ik werk op dit moment twee dagen per week bij KeyGene en daarnaast volg ik een fulltime universitaire masterstudie aan de UT in Enschede.