Over mij

Ik ben Wilma Westenberg, 22 jaar oud en half samenwonend met mijn vriend Koen. September 2016 heb ik mijn masterstudie Communication and new media afgerond aan de Universiteit van Twente. Momenteel ben ik werkzaam bij twee bedrijven gevestigd in Wageningen en Leidschendam. Verder woon ik de andere helft bij mijn ouders en twee hondjes in Gronau/Enschede.

Oprichting website

In de eerste klas van de middelbare school ben ik begonnen met een site over mijn leven en mijn ziekte. Ik was toen 12 jaar. Ik vond websites maken leuk en wilde een serieus onderwerp voor mijn nieuwe site. Over mijn ziekte praat(te) ik niet graag, waardoor veel mensen in mijn omgeving niet goed begrepen wat ik had en waarom ik zo vaak ziek was. Wanneer ik wel de moeite nam het lange, ingewikkelde verhaal uit te leggen, begrepen ze het vaak nog niet goed. Moe werd ik ervan. Daardoor kwam ik uiteindelijk op het idee een website te maken over mijn ziekte, waarop ik mijn verhaal in één keer duidelijk uitlegde. De afgelopen jaren heb ik mijn site wel een paar keer veranderd, zowel qua lay-out als teksten. Op mijn 15e (2010) werd mijn site genomineerd voor de Gouden Apenstaart, een prijs voor de beste website gemaakt voor en door kinderen, die ik uiteindelijk ook gewonnen heb. Sindsdien is er veel veranderd.

Adviseur / ambassadeur

Na het winnen van de Gouden Apenstaart in 2010 ben ik voor veel leuke dingen en projecten gevraagd.
– Zo ben ik in de DigiRaad terecht gekomen, een groep jongeren van 12 tot 22 jaar die advies geeft over (veilig) internet voor jongeren. We praten onder andere met politici, maatschappelijke instellingen en bedrijven over hoe we het internet een stukje veiliger kunnen maken. Zo heb ik twee keer met de koning mogen praten en in de zomer van 2012 ben ik naar Roemenië geweest.
– Ook ben ik in 2012 via mijn website benaderd voor projecten van Kennisnet. Samen met onderwijsbestuurders, docenten, wetenschappers, kunstenaars, mediaprofessionals, ondernemers en 21 (jonge) Learners hielden we ons bezig met bewegingen en trends op gebied van ICT binnen het onderwijs.
– Na Kennisnet ben ik terecht gekomen bij *bliep, een telecom provider voor en door jongeren. Vanwege mijn ziekte kon ik niet zomaar een baantje in de supermarkt nemen. Ik wilde wel heel graag werken, maar mijn gezondheid liet het niet toe. Bij *bliep kon ik gewoon vanuit huis werken en draaide het niet om fysieke inspanning. Het was heel tof om voor zo’n cool bedrijf te werken.
– Vanuit mijn inmiddels flink uitgebreide netwerk werd ik in 2014 gevraagd voor de Young Advisory Board (jongerenadviesraad) van Randstad. Maandelijks kwamen we met een groep gedreven, ambitieuze jongeren bijeen op het hoofdkantoor in Diemen waar we brainstormden over interessante marktontwikkelingen en uitdagende marketing casussen.

Wat ik nu doe

Dit verhaal krijgt een gekke maar o zo toffe wending. Het begon in de kerstvakantie van 2014. Hier heb ik voor het eerst een haaknaald opgepakt om schattige kerstboompjes te maken. Ik vond het m(h)aken zo leuk, dat ik al gauw aan andere haakcreaties begon. Twee weken lang heb ik niks anders gedaan dan haken en inspiratie opdoen voor volgende projecten. Geleidelijk aan begon ik mijn haakwerkjes te delen op Instagram en een jaar later – 1 januari 2016 – begon ik mijn blog wilmade.com waarop ik zelfgemaakte patronen gratis deelde. En dat is wat ik nu nog steeds doe. Per 1 januari 2018 heb ik mijn baan op de communicatie- en PR-afdeling opgezegd om fulltime te kunnen gaan ontwerpen, creëren en bloggen. Een spannende stap waar ik erg naar uitkijk! To be continued..